Εκτύπωση
PDF

9 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τρύγου 2020 Νεμέα: Μειωμένη παραγωγή, αλλά με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

 

Η φετινή χρονιά είχε έναν ήπιο σχετικά χειμώνα με λίγες βροχοπτώσεις την άνοιξη. Προς το τέλος της άνοιξης υπήρξε ένα μικρό διάστημα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ακολούθησε ένα μικρό κύμα με κρύο –τέλη Μαΐου. Οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης οδήγησαν σε μειωμένη καρπόδεση η οποία με την σειρά της οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στα φυτά. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και τελικά η ωρίμαση τον σταφυλιών εξελίχθηκε με άριστες συνθήκες.

Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών συνέβαλλε τελικά τα σταφύλια, αν και με χαμηλή παραγωγή ανά πρέμνο, να φτάσουν στην ωρίμαση σε κανονική για την περιοχή εποχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχθούν σταφύλια πολύ καλής ποιότητας με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Για το συνεταιριστικό οινοποιείο ο τρύγος ξεκίνησε 14/9/2020, διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες και ανήλθε περίπου στα περσινά επίπεδα με λίγο χαμηλότερη εισκόμιση σταφυλιών.

Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα και με αρκετές και μαλακές τανίνες, με καλή οξύτητα και χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν μια πολύ καλή εξέλιξη στο χρόνο, τόσο για τα φρέσκα και τα ροζέ, όσο και για αυτά που πρόκειται να παλαιώσουν.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 181 επισκέπτες συνδεδεμένους