Εκτύπωση
PDF

7 Οκτωβρίου 2020

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ Α.Σ.Ο. ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, επεκτείνονται χρονικά έως 12 Οκτωβρίου 2020 τα περιοριστικά μέτρα (που έληγαν στις 4 Οκτωβρίου), σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που ισχύουν περιλαμβάνεται η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, για την αποφυγή του συγχρωτισμού που αυξάνει τις πιθανότητες επιμόλυνσης από την covid-19.

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν. 4691/2020 (ΦΕΚ 108/Α/2020) η θητεία των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των συνεταιρισμών λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Πολλοί συνεταιρισμοί, μεταξύ των οποίων και η ΚΕΟΣΟΕ είχαν ορίσει την διεξαγωγή αρχαιρεσιών εντός του μηνός Οκτωβρίου, προκειμένου να είναι συνεπείς με τις διατάξεις του ν. 4691/2020. Μέχρι σήμερα η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προσκρούει στα περιοριστικά μέτρα, λόγω της covid-19 και είναι αμφίβολο, εάν το μέτρο που αφορά την απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι εννέα άτομα, θα αρθεί μετά τις 12 Οκτωβρίου 2020.

Επισημαίνουμε επίσης ότι όλα τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αποστείλει ειδοποιήσεις στους συνεταιρισμούς για τη λήξη της θητείας των οργάνων Διοίκησης και Εποπτείας έως 31 Οκτωβρίου 2020, ημερομηνία μετά την οποία θα προβούν σε «πάγωμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών, εάν δεν αποστείλουν τα νομιμοποιητικά στοιχεία των νέων Διοικήσεων που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες.

Για τους παραπάνω λόγους η ΚΕΟΣΟΕ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό ΑΑΤ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να χορηγηθεί νέα παράταση, που αφορά τη λήξη της θητείας των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των συνεταιρισμών, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στις τραπεζικές τους συναλλαγές με δυσμενέστατες συνέπειες για τη λειτουργία των συνεταιρισμών.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 352 επισκέπτες συνδεδεμένους