Εκτύπωση
PDF

14 Απριλίου 2014

Συνεργασία negociant με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Coteaux de Visan

Έχοντας επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των εμφιαλωμένων οίνων νοτιοδυτικά της Γαλλίας με την απόκτηση του μεριδίου από τον έμπορο οινοποιό Claude Nicolas,

ο έμπορος (negociant) Raphael Michel επιστρέφει στο αρχικό οχυρό του, με την εδραίωση της προσφοράς του στην κοιλάδα του Ροδανού. Μπαίνοντας στην έδρα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της Uzège, η εταιρεία του Raphaël Michel σύνηψε ιδιαίτερη συνεργασία με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Coteaux de Visan για τη συγκομιδή του 2014.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Raphael Michel, ο συνεταιρισμός δεν εκμεταλλεύεται παρά το 20% της δυναμικότητας του. Το 2014, 50.000 εκατόλιτρα οίνων από την κοιλάδα του Rhône θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο εμπορίας (συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 20.000 hl από τον συνεταιρισμό).

Ο Πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Visan, Gilles Ferlanda αναφέρει ότι "οι συνεργάτες βλέπουν μια πραγματική ευκαιρία με αυτήν την προσέγγιση. Η αποδοτικότητα της συνεργασίας είναι διασφαλισμένη. Αυτό θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και έτσι θα πληρώνουμε τους αμπελουργούς μας καλύτερα και γρηγορότερα". Ιδρυμένος το 1897, ο συνεταιρισμός του Visan περιλαμβάνει 180 μέλη (με 1.300 εκτάρια) και πωλεί κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο φιάλες AOC Côtes-du-Rhône Villages Visan (των οποίων ένα μέρος είναι βιολογικής παραγωγής από το έτος 2010).

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 188 επισκέπτες συνδεδεμένους