Εκτύπωση
PDF

1 Νοεμβρίου 2013

Αυστραλία: Κύμα πάγου πλήττει τα αμπέλια της Νέας Νότιας Ουαλίας στην ανθοφορία

Μετά από μια πρόωρη ζεστή άνοιξη , τα αμπέλια της Αυστραλίας Νέας Νότιας Ουαλίας άρχισαν να ανθίζουν νωρίς.

Δυστυχώς, η ζέστη δεν κράτησε πολύ και η άνθιση βρίσκεται αντιμέτωπη με κακές καιρικές συνθήκες. Ακριβώς όπως στη Χιλή, πολλά αμπέλια πλήγησαν από πάγο, θέτοντας σε κίνδυνο τις αποδόσεις στον επερχόμενο τρυγητό του Απριλίου του 2014.

Τα νότια οροπέδια της Νέας Νότιας Ουαλίας πλήγησαν κυρίως από το κύμα παγετού, όμως και άλλες περιοχές βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή. Παρά το γεγονός ότι οι καλλιεργητές δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν τις απώλειες, αναφέρουν ότι θα έχουν πρώιμο τρύγο, αλλά ο όγκος θα είναι πολύ μικρότερος από ό,τι αναμενόταν. Υπάρχουν παραγωγοί που έχασαν 50 έως 70% των σταφυλιών. Το κόστος των ζημιών για όλη την αυστραλιανή βιομηχανία εκτιμάται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας. Αυτό το κλιματικό ατύχημα επέρχεται μόλις 18 μήνες μετά τις πλημμύρες που είχαν μειώσει την παραγωγή το έτος 2012. Φαίνεται ότι η περιοχή Canberra δεν έχει τύχη, αφού πάγος προβλέπεται και για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 163 επισκέπτες συνδεδεμένους